donderdag 7 oktober 2010

Deel jij ook de zorg over de ontstane situatie binnen Wegener?

Deel jij ook de zorg over de ontstane situatie binnen Wegener en ben jij ook ongerust over onze toekomst? Uit dan hier je zorg.

We zijn trots op onze organisatie en staan achter “onze RvB” (J.V. Munsterman en W.Cornelisse) alsmede onze directie.

Uiteraard kun je anoniem reageren maar houd het respectvol!

291 opmerkingen:

  1. Hoe ziet onze toekomst met Wegener eruit zonder Munsterman? Ik denk onzeker. Een CEO die de nederlandse markt niet kent, geen enkele binding met ons bedrijf heeft en een uitvoerder van onze engelse eigenaar is betekent een ongewis beleid dat niet goed is voor de continuiteit van Wegener. Dus voor ONS!!! Ik doe daarom een beroep op alle collega's om middels deze blog te reageren. Geef een signaal af. Wij willen duidelijkheid en een RVB die inzet op reeele doelstellingen en een beleid dat past binnen de mogelijkheden van Nederland en onze marktontwikkelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. H. Bardoel, Wegener Media Arnhem7 oktober 2010 om 13:33

    Hadden we een eindelijk een CEO waarop we fier konden gaan, die het goed voorhad met de onderneming en haar personeel. Ook al heeft hij er veel moeten laten gaan. We zitten in een moeilijke markt dat weet toch iedereen. De aandeelhouders zouden toch hetzelfde belang moeten hebben als de werknemers en moeten kiezen voor de beste leiders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rücksichtslos worden personen aan de kant geschoven, worden korte termijn plannen gepresenteerd, wordt er geen rekening gehouden met werknemers, en het enige wat telt is dat er geld wordt binnengehaald! Dit lijkt op de onemanshow van Montgomery. Een kat in het nauw…….probeert in een penibele situatie zijn eigen hachje nog te redden? Wie weet! Feit is wel dat hij per 1 januari a.s. ook ‘persona non grata’ bij de aandeelhouders van Mecom is. Probeert hij dan over de rug van Munsterman (en dus Wegener) op korte termijn geld voor diezelfde aandeelhouders binnen te halen om daarmee alsnog zijn positie veilig te stellen? Wanneer hebben ze in Den Haag om, na al het gesteggel over wie er in de regering zitting mag nemen, ook even tijd voor belangrijke Binnenlandse aangelegenheden? Wat moet er allemaal in Nederland nog gebeuren voordat ze daar gaan beseffen wat voor gevolgen een ordinaire machtsgreep, met als enig doel het snel binnenhalen van geld, van een buitenlandse eigenaar kan hebben!? Laten wij met zijn allen de rug recht houden, eensgezindheid tonen, niet alleen nu maar zeker op langere termijn. Alleen dan kunnen we nog enigszins een rol spelen in het geheel. Onze huidige directie (m.u.v. Velgaard) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we op korte termijn duidelijkheid verkrijgen betreffende de (nabije) toekomst. Laten we hen onze steun betuigen en er vierkant achter staan. Tenslotte hebben velen van ons een hypotheek en monden die thuis gevuld moeten worden………..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Om een olietanker te kunnen keren heb je een aantal specifieke vaardigheden nodig waarvan Joop al jaren bewijst dat hij ze in huis heeft. Let's not change a winning team.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Patrick van Bork, Wegener Media Zwolle7 oktober 2010 om 14:06

    Als we de "bende van 40" eens uitbreiden tot de "bende van 3000"?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hellen Slijpen, Zakengids Tiel7 oktober 2010 om 14:14

    Joop Munsterman, een man met hart voor Wegener!

    De recente ontwikkelingen geven maar weer eens aan dat aandeelhouders machts/geldwellustelingen zijn. Een mooi bedrijf behouden, nationale werkgelegenheid behouden, het speelt allemaal geen rol. Word nooit een aandeelhouder!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Iedereen maakt wel eens een verkeerde keuze en de echt groten zetten dat weer recht.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoe kun je een man, die inkt door zijn aderen heeft stromen, zo maar aan de kant zetten na 43 jaar! Als er 1 iemand verstand van deze zaken heeft, is het Joop Munsterman wel! Hoe kan Mecom denken om iemand uit Noorwegen hier neer te zetten uit een heel andere cultuur. Nederland staat tensloote bekend om zijn huis-aan-huiskranten cultuur...waarom...??

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als medewerkers moeten we collectief in actie komen! We mogen het niet laten gebeuren dat Mecom uit puur winstbejag onze organisatie naar de afgrond stuurt.
    Dat is namelijk precies wat er nu gebeurt!

    Hoe kan je in vredesnaam een Noor aan het roer zetten die tot nu toe enkel leiding heeft gegeven aan max 150 personen?
    Die niet eens weet hoe de Nederlandse markt in elkaar zit?
    Het fenomeen HaH krant niet kent?
    Etcetera....

    Ik ben er ziek van en vraag me oprecht af of dit nog wel een bedrijf is waarvoor ik wil werken!

    En we waren juist op de goede weg!

    Ben zeer treurig en bezorgd op het moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Never change a winning team! Een elftal zonder spits is geen elftal,en zal nooit winnen, en ik kan dat weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is heel goed dat directieleden nadere uitleg geeist hebben op deze plotselinge actie vanuit Mecom. Het duidt niet direct op de beste bedoelingen met Wegener.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat is dit een mooi initiatief. Ik ben er trots op dat we in een bedrijf als Wegener op zo'n manier uiting (kunnen) geven aan onze zorgen over de toekomst en een gevoel van eenheid uitstralen. Zelfs al is de aanleiding zo beroerd...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Los nog van de emotie dat je iemand die al ruim 40 jaar zó veel voor Wegener heeft betekend niet zo maar aan de kant zet, is dit een slechte ontwikkeling.
    Ik ben er van overtuigd dat we met Wegener de goede weg waren/zijn ingeslagen. De transformatie naar online vordert gestaag. Natuurlijk mag het altijd sneller maar dat kán niet altijd.
    Laten we ons door de recente ontwikkelingen niet uit het veld slaan. Wij zijn een sterk team van dagblad- en huis-aan-huismensen. Hou de gelederen gesloten en blijf - ondanks al het gekrakeel in de top - met al die passie en daadkracht die we in ons hebben werken aan al die mooie dagbladen, huis-aan-huiskranten en websites!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kan niet anders dan mij aansluiten bij alle reacties. Betrouwbaar, effectief, toegewijd, een aantal kernwaarden van Wegener....... Joop Munsterman chapeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zonder Munsterman wordt het een monster, man!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Joop Munsterman moet terug. laat hem a.u.b. Wegener overnemen met een paar investeerders. Als dit echt allemaal doorgaat dan bestaat Wegener over een paar jaar niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ongeloof, respectloos en zeer frustrerend hoe men dit nu regelt; een man met visie en kennis zo aan de kant gezet! Dat kan en mogen we niet goedkeuren en ons laten gebeuren... We gaan onzekere tijden tegemoet, dat is zeker Ik ben zeer ongerust.
    Ik wou dat deze week een droom was en geen werkelijkheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Er waait een kille wind door Wegener. Munsterman is het eerste en naar ik vrees niet het laatste slachtoffer. Joop, verzin een list. Je bent een boefje, maar wel ONS boefje!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Een ongekend verlies voor Wegener en alle medewerkers. En dus voor Mecom, hoewel men zich dat daar -vreemd genoeg- kennelijk (nog) niet realiseert.... Dat geeft te denken?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De ziel is uit het bedrijf, waar doen we het nog allemaal voor? Wat is onze toekomst? Een variant op PCM? Dat laten we toch niet gebeuren!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Waar ik nog voorheen nog nooit over nagedacht had is dat er blijkbaar een Raad van Commissarissen bestaat die dergelijke beslissingen kan nemen. Dat is toch eng? Wie zijn deze mensen?
    En bij zulke belangrijke besluiten ga je toch eerst even 'aanvoelen' of daar draagvlak voor is?

    Er is echt een hele grote fout gemaakt, een blamage voor ons - Wegener zelf - èn een blamage voor het imago van Wegener.

    En herinneren jullie je nog je eerste werkdag? Stel je voor dat je vol vertrouwen (en een beetje zenuwachtig) binnen komt wandelen met je broodtrommeltje en je wordt geconfronteerd met Een Bende Van Veertig..... dat kan bijna niet meer goed goedkomen.

    er is maar één oplossing:

    ZET ONS TE KOOP EN VERKOOP ONS AAN JOOP!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wegener wordt thans geleid door twee mannen die geen woord Nederlands spreken, die niet weten waar Stampersgat ligt, die nog nooit een huis-aan-huisblad hebben gezien en die niet weten wat PZC betekent. Nee, dat is erg goed voor regionale betrokkenheid! Aandeelhouders willen Wegener leegzuigen. Want wie veel heeft is pas tevreden als hij nog meer krijgt. Het wordt tijd dat de rode vlag weer in top gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. medewerkers Operations Nationale Verkoop7 oktober 2010 om 15:12

    Zonder onze Joop geen hoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Het vertrek van Joop is een groot verlies voor Wegener! Mijn wantrouwen t.o.v. Mecom is dus niet geheel onterecht...

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Pater familias - J.V. Munsterman - moet terug!

    Ik ben ervan overtuigd dat dat zal gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. I am affraid that Mecom is a bull in a china
    shop.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik ben blij met de 'bende van 40', blijf bij het ingenomen standpunt. Ik ben ook blij dat de COR een stevig geluid laat horen, ook die moet voet bij stuk houden om dit onzalige tij te keren. Het is altijd slecht als aandeelhouderswaarde gaat prevaleren boven een beleid dat gericht is op de lange termijn. Een buitenlander aan het roer die zowel het bedrijf als de markt niet kent,kan nooit goed voor Wegener zijn. Ik wens alle betrokken medewerkers sterkte in de strijd de we te voeren hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. En mocht de boel dan niet meer te keren zijn, dan schakelen we toch gewoon Pieter Lakeman in. Hij kreeg ook de DSB'ers zover om massaal hun rekening leeg te halen. Wie weet krijgt hij ook onze abonnees zover om massaal op te zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. De Zeven Dwergen zongen het al: 'Hé ho! Hé ho! Bij Mecom gaat dat zo...'

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Onmogelijk dat we door een paar van de nietswetende buitenlanders worden geleid in deze zware periode!
    Zonder Joop en Sylvia zal dit bedrijf spoedig door de knieen zakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Frederik van Leersum7 oktober 2010 om 15:37

    Vreselijk voor een man als Joop Munsterman om als grote CEO door een achterdeur de onderneming te moeten verlaten waar je 41 jaar je ziel en zaligheid in gestoken hebt. Dat dit zowel bij hem als bij ons, zijn collega's, ontzettend hard aankomt, lijdt geen twijfel.

    Wij hebben de reorganisatie van 2008-2009 overleefd, maar waar kunnen wij nu nog hoop uit putten?
    Als je de berichtgeving in de diverse media moet geloven, is ook het feit dat Wegener winstgevend draait geen reden voor een feestje. Volgens deze berichten zijn onze Britse eigenaren uit op puur geldelijk winstbejag.

    Dus wat is er nog zeker? Zeker is dat wij samen trots kunnen zijn op Wegener zoals het er nu staat en trots dat wij met Joop Munsterman hebben mogen samenwerken.

    Ik kan niet meer dan de hoop uitspreken dat er niet verkwanseld wordt wat in vele jaren met noeste arbeid is opgebouwd.

    Joop, bedankt voor je tomeloze inzet.
    Sylvia, Wil en andere collega's ... sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ben trots op de bende van 40, en wel in voor een bende van 3000. We hebben toch wel iets van J.M. geleerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Het mag toch niet zo zijn dat een gewetenloze Engelsman zomaar de poten onder een prachtbedrijf als Wegener vandaan zaagt! Mecom... maak je borst maar nat voor "de bende van 3000"!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. 20 jaar ken ik die man, wat ze ook zeggen, harde man of niet, hij is trouw aan ONS bedrijf, en laten we wel wezen, we worden betaald voor onze inzet, en als die klopte, dan was Joop's waardering er zeker. Het hart voor de zaak die hij altijd toonde, dat hart moeten wij toch met zijn allen kunnen terugwinnen. We zijn er toch in grote getale! Laten we petities gaan indienen. Laten we onze Captain niet zo maar van de boot laten vallen! Stand up! De bende van 3000!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Munsterman heeft bewezen de huis-aan-huiskranten fantastisch te kunnen leiden. Hij heeft visie, is een leider en heeft hart voor kranten. Wat willen ze daar nu nog meer in Engeland? Meer geld? Wie het onderste uit de kan wil, enz....
    Laat Joop alsjeblieft terugkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat fijn om deze reacties allemaal te lezen. Ik ben ook enorm trots op Joop, trots op de bende van 40, trots op de COR, trots op Sylvia, trots op Wil en op alle collega's die Joop en de bende van 40 steunen. Kortom, trots op Wegener. Ik sluit me aan bij “de bende van 3000”.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. De aorta van ons bedrijf is verdwenen, hoop niet dat we doodbloeden

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Harde klappen vallen er in het medialandschap. De boel is nog nooit zo in beweging geweest als nu...

    Ook Wegener heeft het moeilijk in deze roerige wereld en periode.
    Des te ongelukkiger is het om juist nu onze gehele top te verliezen.
    Joop en Sylvia hadden juist voor ons de route uitgestippeld en we waren net op weg. Een weg vol hobbels, beren en al hetgeen er nog meer bij komt kijken.
    Maar wel een weg die voor Wegener als organisatie begaanbaar is!

    En nu worden ze ingeruild voor een een paar buitenlanders, buitenstaanders. Mensen die denken Wegener wel even te leiden zonder enige kennis van de markt en het bedrijf. In één woord; afschuwelijk!

    Het gevoel van enthousiasme en uitdaging heeft plaats gemaakt voor verslagenheid.
    Het voelt alsof je tegen een te harde, rechtse direct bent aangelopen...

    Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ons dit nu overkomt?
    De laatste jaren hebben we gezamenlijk gewerkt aan een beter, efficiënter Wegener. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, maar altijd hadden we het einddoel voor ogen; een bedrijf waar medewerkers (weer) trots op konden zijn.

    En nu voelt het niet meer als "ons" bedrijf!
    Dit is niet meer het Wegener waarmee ik mij kan vereenzelvigen.

    Wegener is Wegener niet zonder onze eigen directie!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. 4 oktober 2010
    Inval bij Wegener door een groep op geldbeluste mannen uit Engeland.
    Onze Joop wordt het pand uitgejaagd, en zijn stoel wordt diezelfde dag nog ingenomen door een Noorman met een meisjesnaam.
    De leiders hebben hun doel al bepaald; eerst het volk voor zich winnen door de overbluffingstactiek toe te passen, in de hoop ‘meelopers’te vergaren Dan zoveel mogelijk geld ontrekken om zichzelf te verrijken en daarna het velletje wat nog over is van het ooit zo Koninklijke Wegener, weggooien.
    Het volk van Wegener is sterk. Gesterkt door jarenlang degelijk leiderschap en opvoeding gekregen van Joop.
    Een groep verzetstrijders heeft zich al gevormd in de ‘bende van 40’. Laten we achter die 40 een paar nullen extra plaatsen!

    Laten wij ons niet verdelen in meelopers en verzetstrijders.
    Trek allemaal de gevechtskleding aan, en laten we ten strijde trekken.
    Niet alleen tegen het onrecht wat Joop is aangedaan (uiteindelijk zal hij zich zeker wel redden, ook zonder Wegener), maar ook het onrecht wat ons overkomt of nog gaat overkomen.

    Nu meelopen betekent straks in de WW lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. wie dit leest en niets zegt, doet het niet zoals Joop het zou doen! Doe iets! Zeg iets, maar sta met zijn allen op!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. RADIO INTERVIEW van Richard van Hooijdonk (projectdirecteur transformatie) over het Wegener Debacle http://is.gd/fPGqF

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wordt Wegener de MELKKOE van Mecom??

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik kan me alleen maar aansluiten bij al deze geweldige reacties van iedereen. We willen Joop terug en we willen strijden voor het behoud van ons bedrijf. De bende van 3000 heeft er weer een strijder bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. ALs klopt wat in de media staat (en waarom zou ik daar deze keer aan twijfelen?) dan is Joop voor de mensen gaan staan en volgens mij heeft hij dat al eens vaker gedaan. Hij is goed voor het bedrijf en dus goed voor zijn mensen, kent het Nerderlandse medialandschap en wist het schip Wegener daar goed doorheen te loodsen. Volgens mij gaan we nu een onzekere koers varen en de bemanning???

    BeantwoordenVerwijderen
  45. De ziel uit ons bedrijf en het werk uit onze handen laten pakken?! Dit laten wij niet gebeuren, één collectief voor deze dreiging!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wegener zonder Joop, Wil en Sylvia is als zeilen zonder zeil...je schiet er niks mee op.
    Op naar de bende van 3000!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. voor Joop, Sylvia en Wegener: kom maar op met die bende van 3000 want ik doe mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Joop heeft zich de afgelopen jaren wel bewezen. Hij is een leider en heeft al veel beslissingen goed genomen. Niet altijd fijn en aardig maar wel nodig. Hij behoorde tot de de Wegener familie, zoals hij dat zelf noemde.
    Schandalig dat ze zo`n man op deze manier aan de kant zetten!! Ik denk dat Joop straks veel sterker terug zal komen. Laten we het met ons allen hopen, anders is Wegener geen Wegener meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Vanaf het ontstaan van de huis-aan-huiskrantendivisie was Joop het gezicht van MIJN bedrijf. Altijd erg trots geweest op dit gezicht. En dan nu, zonder enige informatie aan de kant gezet. Voor een Noor? Het lijkt wel Noor(d)-Korea.
    Meneer Munsterman, ik ben er erg trots op samen met u en als die anderen ons bedrijf weer gezond te hebben gemaakt. Ik hoop nog steeds, misschien tegen beter weten in, dat dit alles een slechte droom is en dat wij u in januari gewoon weer de hand kunnen schudden in de Efteling.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Op termijn zijn de papieren regionale kranten van Wegener gedoemd te verdwijnen. De levenscyclus kan worden verlengd door samen te gaan met de lokale/regionale papieren huis-aan-huiskranten. Er ontstaat daardoor een ijzersterk medium, liefst aangevuld met de content van De Pers. Het geheel dient een digitale versie te krijgen, zodat alle lezerssegementen kunnen worden bediend. Voor adverteerders een aantrekkelijke propositie en dus ook voor investeerders. Voor journalisten evenzeer, want ze willen toch gelezen worden. Wie durft?

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Duidelijk is, dat het Mecom's Montgomery niet gaat om een toonaangevend bedrijf binnen hetzelfde Mecom - dat ook nog eens winstmakend is geworden door inzet van Joop en alle medewerkers - een toekomst te gunnen.
    Het gaat om zo snel mogelijk money te maken en cash te incasseren. Zoals dat binnen PCM ook is gedaan door die andere overzeese piraten. Of het duidelijke signaal van de COR vruchten afwerpt? Ik gun het ons allemaal.
    Met de mislukte generaal Montgomery win je geen enkele krantenoorlog, that's for sure. Afvoeren die man en snel Joop terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Hoop van ganser harte dat de onze managers en de COR zich niet af laten bluffen door Mecom!

    Dit kan en mag niet gebeuren! No surrender...

    BeantwoordenVerwijderen
  53. David, Peter, Truls, you're making a mistake. We don't accept the recent intervention and if you don't understand our certainty on this point, you'll soon experience what Dutch solidarity and firmness mean. I like to say, better to turn back half-way than to get lost altogether. Show leadership and courage and do the right thing: give us Joop back.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Lieve collega's, léés niet alleen al deze hartverwarmende reacties maar voeg er ook een toe! Laten we onze boosheid en standvastigheid om te beginnen hier demonstreren!

    BeantwoordenVerwijderen
  55. De ziel is uit Wegener. We willen onze ziel terug! Geen Noorse, maar een Twentse. Begriep ie dat, Truls!?

    BeantwoordenVerwijderen
  56. No surrender! Joop heeft zich de laatste jaren bewezen als een leider met visie en daadkracht. Zonder hem, de andere leden van de RvB en de overige directieleden heb ik geen vetrouwen in de toekomst van Wegener.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Wat gaat er toch in die Mecom-hoofden om om 'onze' Joop aan de kant te schuiven? Daar gaan ze nog spijt van krijgen; en wij ook als we geen tegengas geven!
    Dus Wegerianen; samen er tegenaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Ok, mooie woorden, het begin van een bende van 3000 is er. Maar wat gaan we doen om die Brit en die Noor duidelijk te maken dat dit dus niet doorgaat? Straks zo nodig ook met een paar duizend man naar de aandeelhoudersvergadering van Wegener?

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Wat een vreemde situatie is dit zeg. Hoe kan Mecom dezelfde bedrijfstrategie van Noorwegen nou toepassen op Nederland. Onze kranten- en internetcultuur zit heel anders in elkaar. Bovendien waren we net lekker op weg om crossmediaal en digitaal een betere weg in te slaan. Kijk nou eens hoeveel internetreacties, tweets en blogs er om de oren vliegen. Misschien moet heel Wegener maar eens een dagje staken...

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Ik kan me niet voorstellen dat juist diegenen die ons door de transformatie kunnen leiden van een printorganisatie naar een crossmediale organisatie, niet meer aan "aan boord" zijn. Ik sluit me graag aan bij de bende van 3000.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Beste Wegerianen,

    Als ik iets heb geleerd deze week is dat ik trots ben op ons bedrijf, op onze producten en op "de bende van 40"! Wat een respect heb ik voor de wijze waarop zij hun nek uitsteken.
    Ik hoop dat het hen lukt om als één front te blijven staan!
    Bij dit PRACHTBEDRIJF hoort óók de heer Munsterman!
    "bende van 40" en COR: we staan achter jullie!!
    We mogen ons bedrijf niet uit onze vingers laten glippen.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Goed om te zien, dat iedereen zo strijdvaardig is voor Wegener! Ik ben super trots, dat ik werk voor dit geweldige bedrijf. We gaan de strijd aan en we gaan winnen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Truls, welkom in de hel van Enschede!

    BeantwoordenVerwijderen
  64. When the going gets though, the though get going. Samen sterk en hopen dat de Viking en de Angelsaks zich behoorlijk vergist hebben in de Nederlandse wetgeving. Laat de COR maar het onderste uit de kan halen. Tijd voor een tegencoup en alles uit de kast trekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  65. De ICT uitbesteden aan India is niet handig als je bezig bent met transformatie naar een crossmediale organisatie. Dat vraagt om maatwerk en korte lijnen. Dat gaat niet lukken met een bedrijf dat aan de andere kant van de wereld zit. Die willen voor elk maatwerk geld zien. Om maar niet te praten over doorlooptijden en kwaliteit.
    Munsterman had dat goed gezien!

    What's next? Verkoop van de drukkerijen om nog meer geld te halen? Ik hoop dat we met de bende van 40 en de COR dit kunnen terugdraaien!

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Hoop dat de COR ook de Raad van Commissarissen zeer kritisch zal benaderen, zij zitten er voor ons en spelen dubieuze rol! Dus Joop en Wil terug, Wegener losmaken uit Mecom en RVC moet opstappen.
    Oproep: ACTIE, en COR doe ook wat!! de tijd van genuanceerd gezever moet voorbij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Hoe lang zal het duren voordat er een reactie uit de adverteerdersmarkt gaat komen en dat men besluit om hun budgetten t.a.v. Wegener op te schorten? Wat zal dan het verlies op korte termijn zijn t.o.v. de beoogde winst op korte termijn van € 10 miljoen (outsourcing naar India? Dan hebben we het nog niet over het winsteffect op lange termijn! Mecom heeft zijn actie om Joop Munsterman te tackelen ongelofelijk onderschat en heeft zich niet gerealiseerd wat voor een negatief effect dit alles heeft! In deze situatie zijn alleen maar verliezers! Dus is de tijd rijp om actie op alle fronten te ondernemen en wel massaal onder regie van dé man die Wegener en zijn mensen als geen ander kent! Dan kunnen we met zijn allen er voor zorgen dat de opgelopen schade beperkt blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Zeker dubieus dat een Raad van Commissarissen instemt met het aanstellen van een CEO die initiator is van ICT outsourcing! Het Wegenerbelang in de RvC is dan wel heeeeeel ver te zoeken.

    Alle respect voor Sylvia: dank voor je stem in de krant vanmorgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  69. We hebben maar één doel, ons bedrijf onder leiding van Joop terug, dus ook ik sluit me graag aan bij de bende van 3000, en heel veel complimenten voor onze directies die hiervoor strijden

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Bijna elf jaar ben ik in dienst en Joop stond altijd aan de top van de piramide, het voelt erg onzeker dat die top eraf 'valt'. Joop kon hard zijn als het nodig was, maar dat moet ook als je zoveel mensen onder je hebt. Maar hij was tenminste nog iemand 'uit het veld', hij wist hoe het is om kranten te maken.
    En ik vond dat we al voortvarend te werk gingen met het hele internetgebeuren (wat dus blijkbaar het breekpunt was?), maar je moet van zoiets niet verwachten dat je binnen het jaar miljoenen binnenhaalt, dat moet groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Hulde aan "de bende van 40" die als 1 blok staat voor Wegener en dat hopelijk volhoudt. Zo jammer dat dit nu net gebeurt op een moment dat we weer met vertrouwen vooruit kunnen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Ben als buitenstaander natuurlijk niet op de hoogte van de lange termijn visie van Mecom en de beslissingsgronden van Dhr. Munsterman, maar zoals hij zelf aangeeft is een verschil van inzicht de motivatie afscheid te nemen. De kapitein verlaat het schip, zullen we maar zeggen.

    Waarom gooit zo iemand de handdoek?

    Afgaande op het nieuws en de reakties is er een verschil van inzicht over het te voeren of uit te voeren beleid.

    Het verschil van inzicht is een simpele en laat zich verklaren door een beschrijving van het leiderschap van de heer Munsterman en het management van Mecom:

    De één is een entrepeneur een ondernemer met hart voor zijn zaak en hart voor zijn mensen. Het menselijke vooral geeft doorslag in het succes van een organisatie. Samenwerking, teambuilding noem het maar op, een groep mensen wiens neuzen in dezelfde richting staan, daar kun je succes mee afdwingen en dat weet Dhr. Munsterman als geen ander (FCT).

    Nu de ander, een kille organisatie geleid door "managers", "accountants", juridisch adviseurs... Een Management team dat let op de aandelenkoers en uit is op korte termijn successen met bijbehorende bonus. Managers die nooit een firma hebben opgebouwd maar op een stoel zijn gaan zitten, die pas geleden door iemand anders verlaten is. Ratio's, dekkingsbijdragen, EBITDA's termen, termen, termen. In hun met marmer behangen paleizen teruggetrokken mensen die op papier staren en uit cijferlijsten beleidsbepalingen doen. S'avonds terugrijdend in hun glimmende bolides met een lach op hun gezicht de aandelenkoers van die dag in zich opnemend...

    Tsja, waarom gooit zo iemand als Dhr. Munsterman de handdoek? De vraag lijkt een retorische.

    Helaas gaat het zo bij grote ondernemingen en bij Mecom is het niet anders. Helaas is de echte ondernemer bij grote ondernemingen binnenkort uitgestorven en zijn er alleen nog managers over die op maandrapportages beoordeeld worden.

    Ik denk dat de keuze van Dhr. Munsternam onafwendbaar is. Jullie als medewerkers van Wegener wens ik veel succes, trek uw plan zou ik zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Respect voor de bende van 40, respect voor onze COR die Mecom laat zien dat wij zulke ingrijpende beslissingen niet zomaar omarmen.
    Respect voor Joop, Sylvia en Wil die de voortgang van ons bedrijf belangrijk vinden en hun ruggen recht houden.

    Aan het roer van ons bedrijf geen kil mens met dollartekens maar iemand met de juiste visie voor het bedrijf en voor de werknemers. Iemand die onze cultuur en omgeving kent en mensen kan motiveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Goed initiatief deze site en 100% eens met de reacties. We zullen internet eens inzetten zoals Mecom het nou net niet wil....

    Wat Joop aanraakt creëert enthousiasme en wordt vaak goud.....
    Wat Wil beschouwt leidt tot weloverwogen beslissingen....
    De bende van 40 verdient steun door de bende van 2960 als achterban....

    PR is belangrijk, de nieuwsprogramma's op TV moeten dit oppakken. Wie heeft er connecties?

    Laten wij met z'n allen de AP's kopen van onze kranten van zaterdag met de tekst:

    "Joop, Sylvia en Wil, jullie zijn nog niet van ons af!!"
    De medewerkers van alle bedrijfsonderdelen van Wegener

    Joop als je dit leest.... de meeste medewerkers willen zeker bijdragen of een aandeel nemen in ONS BEDRIJF als jullie het overnemen of opnieuw opzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Beste mensen, op dit moment zijn er ruim 2000 pageviews op deze blog. en maar 74 reacties.Dat is 0,033 %, ik hoop dat jullie allemaal terugkomen en een statement maken. We moeten toch echt iets gaan neerzetten, voor ONS bedrijf, ONZE directie, of doe het gewoon voor jezelf, maar laten we iets doen! Het wachten is op wat de COR van ons verwacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Jaap van Amersfoort8 oktober 2010 om 09:51

    DELTA is een groot succes. Had overigens veel eerder kunnen en moeten gebeuren. De rompkrant voor de dagbladen waarbij de journalisten voor alle soorten media de input moeten gaan leveren inclusief fotomateriaal was een goede volgende stap geweest. Daarnaast moeten wij waakzaam blijven op het gebied van de digitale media. Met wel in het achterhoofd dat we pas echt daaraan gaan verdienen als we geld kunnen gaan vragen voor het nieuws. Dan pas kan de gedrukte media in de vorm van dagbladen en huis aan huis bladen minder belangrijk gaan worden. Dit alles heeft Houwert niet in gang gezet, maar Munsterman. En de mensen die daarbij helaas buiten de boot vallen, hebben altijd op een nette afhandeling mogen rekenen.
    Ik vind het wel jammer dat de "bende van 50" denkt dat zij een bijzondere positie ten opzichte van de overige medewerkers innemen. De leidinggevenden moeten toch zorgen voor hun medewerkers? Dan past het niet om te stellen dat er nog geen mededelingen gedaan worden. Iedere informatie moet gedeeld worden!
    Motto; Geef ons Joop en een inzichtelijke Wegener toekomst terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Ik sluit mij graag aan bij de bende van 3000.

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Dirkjan van woudenberg8 oktober 2010 om 09:56

    onbegrijpelijk dat dit kan en mag. joop is een man die met hart en ziel voor wegener en medewekers er voor was.
    zo`n prachtbedrijf mag toch geen andere wending krijgen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Wat kun je nog zeggen dat al niet gezegd is... er ligt een dikke, sombere deken over het bedrijf. Meneer Munsterman, u bent een CEO naar mijn hart en ik weet zeker dat Wegener onder uw leiding vele malen beter af is dan onder leiding van een kille rekenmachine. De afstand tussen Nederland en Engeland is vele malen groter dan alleen de breedte van het Kanaal.....

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Never change a winning team!

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Zonder de heer Joop Munsterman geen Wegener.

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Joop, Sylvia en Richard bedankt voor de duidelijke signalen. Nu is het aan ons, de medewerkers, om Mecom duidelijk te maken dat we dit niet pikken!

    BeantwoordenVerwijderen
  83. Onvoorstelbaar dat een Raad van Commissarissen instemt met het aanstellen van een CEO die slechts één doel heeft: hoe snel kan Mecom Wegener leegroven. Joop kom aub terug op je besluit en vecht met ons voor Wegener, zonder jou lukt dit niet. Wil, Sylvia, welkom back.
    Bende van 50, COR fantastisch werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Goed nieuws! Engelse kranten pakken het bericht ook op. Roep iedereen op om hier ook reacties achter te laten :

    David Montgomery faces Dutch newspaper rebellion
    http://bit.ly/cy9IK6

    BeantwoordenVerwijderen
  85. Alle vertrouwen had ik in Joop.
    Nooit hadden ze het aan Mecom moeten verkopen,
    dat Joop terugkomt dat kan ik alleen maar hopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  86. Joop Munsterman, een man met hart voor de krant en de mens. Hoe kan zo'n man nou zomaar aan de kant gezet worden...?
    Ongehoord.
    Joop Munsterman heeft toch na al die jaren wel bewezen dat hij een zeer capabele CEO is.
    Willen ze van een Koninklijk Nederlands bedrijf een bedrijf maken met ICT afdeling in India, call center in Thailand, een klachtenafdeling in Suriname, een faclitaire afdeling in Polen ??? Mensen die niet eens weten waar Enschede of Utrecht ligt en geen binding met de krant hebben, alleen maar om geld te besparen, zodat de hoge heren in Engeland hun zakken kunnen vullen?
    Dat laten we niet zomaar gebeuren.
    Vandaar dat ik reageer. Joop moet terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Mr. Montgomery: shame on you

    over de hoofden van 3000 mensen en hun achterban dit uitspelen omdat u uw zin niet krijgt. Meneer Munsterman wil de outsourcing van kennis en kunde naar India tegenhouden in een tijd waarin we overgaan naar multimedia en dit hard nodig hebben.

    1 van de bende van 3000

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Joop, Sylvia en Richard bedankt voor de duidelijke signalen. Nu is het aan ons, de medewerkers, om Mecom duidelijk te maken dat we dit niet pikken!

    Ik sluit mij graag aan bij de bende van 3000.

    ZET ONS TE KOOP EN VERKOOP ONS AAN JOOP!

    "Joop, Sylvia en Wil, ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe. Hopelijk komen we hier sterker uit samen met jullie!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Een gezonde patient wordt geopereerd. Het hart, dat minimaal net zo gezond is als de rest van het lichaam, wordt getransplanteerd. Mecom zet er een nieuw hart in. Het lichaam sputtert en voelt zich ineens ziek. Zal heel wat medicijnen kosten om het hart door het lichaam geaccepteerd te laten worden. Vrees dat de afstoting als is begonnen.

    Kan het oude hart terug?
    Waar kan ik mijn klacht kwijt over de chirurg?

    BeantwoordenVerwijderen
  90. Boze droom ... Mag ik a.u.b. wakker worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  91. We kunnen mauwen, speculeren, moeilijk doen. Krijg je alleen maar onrust van!!! Gewoon blijven werken (en hard) we zien wel waar het schip strand, toch ???

    BeantwoordenVerwijderen
  92. WE_speak
    WE_unite
    WE_are Wegener

    WE_act!

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Wij willen geen Superman en geen Spiderman, wij willen gewoon Munsterman!!

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Ook in Rotterdam staan we achter onze opper topper!

    YNWA!

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Mecom, You'll make a BIG mistake...!

    Bende van 40 laat signaal van Joop, Syl en Wil niet verloren gaan...!!

    Go for it..!!

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Zonder Joop als president.....
    Staan al onze advereerders over een paar jaar bij de concurrent!!

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Dear Mr. Montgomery,

    To become a great man; a man has to acknowledge that he took the wrong decisions.
    To become a greater man; a man who will restore the former situation.
    To become an even greater man; the man who looks in the mirror and says to himself, ‘What I've decided was wrong, what I did to restore will give me back my self-respect’.

    It is only natural that a man wants to preserve his dignity.......

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Joop en Sil,

    Veel respect!!

    BeantwoordenVerwijderen
  99. Elly van Asperen8 oktober 2010 om 13:49

    Ook ik sluit me aan bij de bende van 3000. Laten we als Wegener familie niet alleen deze blog lezen, maar ook een reactie achterlaten als teken van solidariteit voor ons bedrijf

    BeantwoordenVerwijderen
  100. We waren juist op de goede weg, dan kan zoiets toch helemaal niet?
    Weet niet of ik mij nog langer in wil zetten voor een dergelijk ziek bedrijf (lees Mecom).

    Respect voor de heer Munsterman en mevrouw Böcker!

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Wat een "draaikonterij" door de RvC zeg. Laat ze gewoon duidelijk zijn in hun antwoorden, dan weet iedereen hoe de vlag erbij hangt! Ik mis onze kapitein.

    BeantwoordenVerwijderen
  102. Er is maar 1 logische vervolgstap..... Wegener verkopen aan een derde partij...Toevallig zit Joop bij de 3e partij!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  103. Laat London stock exchane nog maar even zweten...
    Joop heeft vrienden zat....ik zeg op kopen!!! en weer doorgaan

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Als ik al iets te wensen heb...laat er een mogelijkheid komen alleen met Joop verder te gaan. Heb het idee, dat we ons prima, zelfs beter, alleen kunnen redden...!!! En ook met het internet zullen we dan onze centjes gaan verdienen....tenslotte zijn we al volop in training...Maar goed wie ben ik....

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Hartverwarmende reacties allemaal!
    Laten we op deze manier verder gaan. Steun massaal 'onze' bende van veertig en laat de bende van Mecom met de staart tussen de benen afdruipen

    BeantwoordenVerwijderen
  106. De hele week al bij klanten uitleg moeten geven wat er in hemelsnaam gaande is bij Wegener. Wat doet dit met ons imago, hoeveel klanten gaat dit ons kosten? Door het botte 'bestuur' van Mecom en de RvC bereiken zij het tegendeel van wat ze willen. Namelijk een daling van omzet omdat gerespecteerde bedrijven moeite krijgen om zaken te doen met een uitgever bij wie een visie ontbreekt en waar bestuurders van de ene op de andere dag maar even worden vervangen. Een visie kan alleen worden geformuleerd door bestuurders én gedragen worden in een organisatie wanneer er rust heerst in het bedrijf. Deze is nu ver te zoeken....
    Nice work Mecom (maar niet heus...)

    BeantwoordenVerwijderen
  107. Sylvia zei het al treffend in het krantenartikel: Mecom denkt dat ze met een beetje simplistisch knip-en-plakwerk uit de voeten kunnen en daarmee van Wegener een (nog) groter succes kunnen maken. Wat een giller! Zijn ze bij Mecom echt zo dom dat ze denken dat ze zo maar Joop kunnen "knippen" en iemand anders op zijn stoel kunnen "plakken"? Mecom: grow up en get real! Dit is geen kleuterklas. En de bende van 3000 laat zich ook zeker niet als een stel kleuters behandelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  108. Een aantal jaren geleden kwam Montgomery naar Apeldoorn, toen hebben we hem al te verstaan gegeven "Montgomery GO HOME" met de nodige "aanplak biljetten". Helaas heeft het niet geholpen. MAAR NU!!!!! Laten we ons ALLEN idd aansluiten zodat er echt een bende staat van 3000 man!!!!! Als 1e beginnen op deze blog, zodat er 2960 reacties op komen te staan. Voor "de bende van 40" HEEL VEEL SUCCES

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Ik heb er wel een maandsalaris voorover om Joop weer aan het roer te krijgen! EvZ

    BeantwoordenVerwijderen
  110. Ik sluit mij volledig aan bij alle voorgaande reacties!

    BeantwoordenVerwijderen
  111. ja zeer zorgwekkend, alles via internet >>> dan kan echt niet de krant moet blijven
    Mecom is een financ bedrijf denkt alleen aan de aandeelhouders. Wij maken winst en hebben niets te vertellen schande

    BeantwoordenVerwijderen
  112. IK SLUIT ME AAN BIJ DE 'BENDE VAN 3000'!!

    BeantwoordenVerwijderen
  113. Natuurlijk is het erg wat er nu gebeurt en moeten we hiertegen protesteren. Maar ik vind het vreemd dat blijkbaar niemand meer beseft dat de top van Wegener eerder zo graag het bedrijf aan Mecom verkocht. Ieder zinnig mens besefte wat dit voor risico's met zich meebracht. Ik hoop dat Wegener weer eigen baas kan worden, maar ik vrees het ergste...

    BeantwoordenVerwijderen
  114. De resultaten zeggen alles denk ik. In een economisch dramatische tijd "gewoon" winst maken. Natuurlijk ook door de diverse saneringen maar gewoon behoorlijk door een slechte periode heengekomen. Door alle medewerkers, maar zeker ook door Joop Munsterman!

    BeantwoordenVerwijderen
  115. Na 31 jaar in dit krantenvak had ik toch echt gedacht dat ik alles al had meegemaakt en in ierder geval mijn laatste jaren bij dit bedrijf met deze man met visie in pais en vree te kunnen door brengen.
    MIS DUS . Ik sluit mij aan bij alle voorgaande sprekers.

    BeantwoordenVerwijderen
  116. Ik wil nu niet stilzitten, ik wil ook iets doen. Waar kan ik mij aanmelden voor de bende van 3000!!!
    Joop, Sylvia en de rest, nu wordt het tijd dat wij (3000x) voor jullie gaan staan !!

    BeantwoordenVerwijderen
  117. Hoe lang staan we het nog toe dat aandeelhouders van een Britse investeringsmaatschappij ónze kranten om zeep helpen? Hoe lang laten we nog aan ónze stoelpoten en die van ónze collega's zagen?
    Sinds de overname door Mecom wordt ons van alles door de strot gedrukt wat goed zou zijn voor ónze kranten. Maar wíj zijn Wegener en wíj weten wat ónze relaties van ónze kranten verlangen.
    Het is tijd voor actie van ONS ALLEMAAL! NÚ! Voordat het te laat is...

    BeantwoordenVerwijderen
  118. Ik weet niet over wie precies ik me meer zorgen moet maken. Maar deze hele ontwikkeling, vooral het gemak waarmee mensen aan de kant worden gezet en het signaal wordt afgegeven dat de onderneming best nog meer kan worden uitgeperst, stemt mij niet positief. Met Munsterman weten we in ieder geval wie we in de bijt hebben. Met Truus Wijngaard zouden de druiven wellicht wel eens nog zuurder kunnen uitpakken. Dus kom maar op met die kaarten voor FC Twente dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  119. In 2008 bij Joop's toetreden tot de RvB stonden de dag- en weekbladen als twee gescheiden zuilen binnen de organisatie, die toch redelijk concurrerend met elkaar in de markt bezig waren. Nu staat er één bedrijf!! Met één solide managementteam dat ondanks alle maatregelen van de afgelopen jaren pal achter Joop, Wil en Sylvia staat.
    Het zou doodzonde zijn als Wegener nu het slachtoffer wordt van de korte termijn termijnplanning/strategie die Mecom voor ogen heeft.
    Aan de 'bende van 40': veel succes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  120. Wegener is Wegener niet meer zonder Joop, alle vertrouwen in een goede toekomst is weg met het vertrek van Joop.
    Niemand kan dit bedrijf zo leiden als Joop, dus kom alsjeblief terug, zodat we nog jaren verder kunnen met dit mooie bedrijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  121. ...reactie nr. 118, ...reactie nr. 119, ...reactie nr. 120, en zo gaan we door tot nr. 3000!
    Wij staan op, en willen gaan, voor onze eigen koers op onze eigen kracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  122. De bende van 3000!
    Waar kan ik tekenen?

    BeantwoordenVerwijderen
  123. Frank van Mosseveld8 oktober 2010 om 16:25

    Als ze in Oss bij Organon een buitenlandse investeerder kunnen weerstaan dan moet dat bij Wegener toch ook kunnen.
    Goed initiatief deze Stem van Wegener en hopelijk het begin van groots verzet alom. Ik ben erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  124. De papieren krant is het mooiste medium dit moet zo blijven. Alles via internet kost vele abonnees en adverteerders en dat zijn toch diegene die ervoor zorgen dat we er allemaal van kunnen eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Onvoorstelbaar, hoe de raad van commissarissen omgaat met Wegener. Achterkamertjespolitiek en schimmige verhalen over... ja, over wat eigenlijk. Over aandeelhouders die vinden dat Munsterman moet opstappen en dat de koers van het bedrijf niet goed zou zijn!? Onzin, aandeelhouders houden zich daar helemaal niet mee bezig. Die willen alleen maar geld zien, veel geld. Dus hou d'r maar rekening mee: de volgende bezuinigingsrondes komen er alweer aan. En mijn naam hierbij zetten? Ik ben daar een haartje betoeterd.

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Onderstaande en bovenstaande reacties vertalen naar het Noors en bundelen als welkomstboekje voor de nieuwe CEO. Niet dat hij de schuldige is maar dan weet hij meteen wat er speelt onder 'zijn' medewerkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  127. ook ik ben lid van de bende van 3000 en wil graag de strijd aangaan met Joop

    BeantwoordenVerwijderen
  128. een voor allen, allen voor een. Terug naar een NEDERLANDS bedrijf waar we trots op kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  129. India!
    Eerst ICT....... en dan?
    Dit is het begin van het einde!

    Joop geef me een bankrekeningnummer waar ik geld kan storten, dan kunnen we gezamelijk "ons" Wegener terugkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  130. Waar gaat het allemaal naar toe.....
    Van VNU naar Wegener naar Mecom naar ????
    Wij willen allemaal voor onze eigen krant blijven werken, niets mooier dan de krantenwereld.
    Wat weten ze nu in het buitenland van ons mooie Nederland en de behoeftes van de Nederlanders.
    's Morgens een bakkie koffie met natuurlijk DE KRANT.
    Laat het niet gebeuren dat de Wegener kranten gaan verdwijnen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Onbegrijpelijk dat Mecom zo schandalig meent om te moeten gaan met een man die zich meer dan 40 jaar met hart en ziel heeft ingezet voor ons bedrijf!
    Bovenstaande reacties zeggen genoeg: We willen onze Joop terug!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  132. Samen zijn we sterk!!!
    Het kan toch niet zo zijn dat het werk van Joop voor niets is geweest.
    Voeg me dus ook bij de bende van 3000.

    BeantwoordenVerwijderen
  133. Joop, waar moet ik zijn om bij je te komen werken?

    BeantwoordenVerwijderen
  134. Een CEO durft te beslissen, durft ook te beslissen over maatregelen die wellicht een minder groot draagvlak in de organisatie hebben. Hij kan dat doen vanwege de betrokkenheid bij zijn onderneming en zijn visie op die onderneming.
    Ik geloof niet dat ik de heren en dames? van Mecom daarop kan betrappen. "We're only in it for the money!"
    Laat hen vanavond eens in de spiegel kijken en zichzelf toespreken. "Joop de laan uitsturen was misschien wel een beetje dom, dat moesten we maar eens terugdraaien". Louter winnaars, Wegener gaat door onder leiding van Joop en Mecom blijkt plotsklaps visionair te kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  135. Peter, Heleen en Patrick8 oktober 2010 om 16:39

    Zonder Joop als leider, wordt team Molenkruier lijder.........
    Vanaf nu wat ons betreft de bende van 3003!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  136. We zijn nu een week verder en we zijn nog geen steek verder.
    Wie zegt ons wat te doen??
    1. Wie staat op acties te organiseren
    2. wie zorgt er voor dat deze berichten op het bureau van Montgomery en Truls komen te liggen
    Moeten we nog een week wachten?
    "bende van 40" zoals je leest willen we wat doen!! Het gaat ook om onze baan en onze LEIDER JOOP
    Ook aan de COR deze oproep

    BeantwoordenVerwijderen
  137. Een "mooi" sprookje: "De Wolf en de 7 geitjes"

    Wat de link met Mecom en Wegener is? At de wolf niet de 7 geitjes op en leek het einde voor hen nabij? Uiteindelijk werden de 7 geitjes bevrijd en verenigd met hun eigen moeder. En ze leefden nog lang en gelukkig!

    Ik heb nooit begrepen wat het voordeel voor Wegener was om overgenomen te worden door een investeringsmaatschappij op zoek naar korte termijn rendement. Veranderen kost tijd en dus geld. Maar ook innovatief zijn in Nieuwe Media betekent eerst investeren en dan pas oogsten. We waren met Joop volgens mij op de goede weg, maar kunnen we in de huidige situatie niet beter op zoek naar een redder van de 7 geitjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  138. Ook ik spreek, net als degenen die inmiddels via deze site hebben gereageerd, mijn bezorgdheid uit over hetgeen op dit moment binnen ONS bedrijf speelt. Als Mecom niet wordt gestopt dan ben ik bang dat niet alleen Joop en Sylvia hiervan de dupe zijn maar dat er nog veel meer zaken zullen worden geoutsourced, waardoor er nog veel meer hoofden zullen rollen. Ik wens de “Bende van 40” alsook de COR heel veel succes en Joop, Sil en Wil heel veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Zitten we nu net lekker met het hele bedrijf in de lift na alle saneringen, zijn we eindelijk echt 1 Wegener-club, wordt er op zo'n keiharde wijze een forse streep getrokken door alle plannen en ambities. Als Mecom zijn zin krijgt, zal het een zielloos bedrijf worden. Schokkend, dat iemand als Joop na ruim 40 jaar dienstverband zo zonder scrupules aan de kant wordt geschoven en tegelijkertijd monddood wordt gemaakt. Toekomstbeeld voor ons allemaal???? Heel veel succes voor de bende van 40 en de COR; zet hem op, laat ze zien dat we niet zomaar onze ziel verkwanselen!! Ook voor Joop, Wil en Sylvia heel veel respect en veel sterkte de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  140. Ik sluit me ook graag aan bij de bende van 3000!
    Samen zijn we sterk...op naar de 3000 reacties!
    Collega uit Houten

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Een dramatische ontwikkeling, ingegeven door winstjagers.
    Ben even (of heel lang) niet gemotiveerd.
    Het wachten is op de COR.?
    Als we gaan... Dan gaan we met zn allen!!!
    Joop moet terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Wegener wordt thans geleid door twee mannen die geen woord Nederlands spreken, die niet weten waar Oene ligt, die nog nooit een huis-aan-huisblad hebben gezien en die niet weten wat de Stentor betekent. Nee, dat is erg goed voor regionale betrokkenheid! Aandeelhouders willen Wegener leegzuigen. Want wie veel heeft is pas tevreden als hij nog meer krijgt. Het wordt tijd dat de rode vlag weer in top gaat! We kunnen niet toe laten dat een solide bedrijf alleen maar gevoerd wordt door korte termijndenkers die alleen maar denken aan het vullen van hun eigen zakken en niet staan voor het behoud van Wegener.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. Hoe is het mogelijk dat David Montgomery onder druk van een aantal aandeelhouders in januari opstapt, maar toch zulke beslissingen kan nemen. Waarom wil hij in deze laatste 3 maanden van zijn loopbaan bij Mecom nog even bepalen hoe onze toekomst er uit gaat zien. David, ga anderen lastig vallen en laat ons mooie bedrijf met rust. Geef ons Joop terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  144. Hoe dom denken ze daar dat wij Nederlanders zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  145. Vriend van Wegener8 oktober 2010 om 17:32

    Ik vind het opvallend hoe het 'Wij-van-Wegener'-gevoel opeens begint te leven. Die mate van betrokkenheid bij het bedrijf kan ook nooit van bovenaf worden opgelegd. Prachtig hoe zoiets nu ontstaat. Ook al is de aanleiding supervervelend: ik vrees dat de rekenmeesters van Mecom geen greintje affiniteit hebben met de Nederlandse lezersmarkt en alleen maar uit zijn op nóg hogere rendementen. Dat was 2,5 jaar geleden al zo - het is nooit anders geweest en zal ook nooit anders worden. Ze slopen het hart uit 'mijn' bedrijf: eerst onze CEO in de gordijnen gejaagd, straks de hah-bladen in de uitverkoop, de drukpersen naar de oudijzerboer en wie weet wat de dagbladredacties nog te wachten staat. It sucks, zou ik David M. willen toeschreeuwen.
    En o ja: laat ons Wegenerpersoneel-gaat-schouder-aan-schouder-gedoe alsjeblieft iets constructiefs opleveren voor onszelf en de lezers. En daarna gaan we werken aan een duurzame samenleving & wereldvrede. Lang leve Wegener!

    BeantwoordenVerwijderen
  146. Ik kan nog steeds niet geloven wat er deze week is gebeurd. Zoveel kapot gemaakt, in feite al beginnend bij het vertrek van Koos. Laten we één front blijven vormen, daarin ligt onze kracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  147. Mijn stem is voor Wegener! Voor alle collega's die met hart en ziel hun werk doen. Mijn vertrouwen ligt bij "ons management" dat niet alleen de aandeelhouders dient.

    BeantwoordenVerwijderen
  148. Moeten we niet de publieke opinie aan onze kant zien te krijgen?

    Dat kan mogelijk door al onze panden te voorzien van spandoeken of posters met het opschrift: 'GRAAI ALERT!'

    BeantwoordenVerwijderen
  149. Rene tinsel,

    Mecom voelde vanaf het begin niet goed.
    Dat blijkt nu met terug werkende kracht een goed gevoel te zijn geweest. Zonder pardon Joop aan de kant zetten, die ons bedrijf door een moeilijke tijd heeft geloodst, oke, soms met harde hand, dat was niet altijd leuk maar toch. Wij willen ons niet laten leiden door een paar geldbeluste eilandbewoners. Daarom hoop ik dat de bende van 40 de rug recht houd samen met ons allen, de bende van 3000. Het bedrijf is van ons, niet van investeerders.

    BeantwoordenVerwijderen
  150. Wegener is Joop. Joop is Wegener. Geef ons Joop terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  151. We mogen en kunnen dit toch niet accepteren? Als dit al met Joop en Sylvia kan gebeuren, wie is dan de volgende?

    BeantwoordenVerwijderen
  152. Waar kan ik me aanmelden voor de bende van 3000? Wanneer gaan we nu echt concreet iets doen? We laten deze personen ons bedrijf toch niet kapot maken? Iets waar we met z'n allen zo hard voor geknokt hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  153. We laten toch niet een stelletje Angelsaksische spreadsheet nitwits ons de kaas van het brood eten? Ons bedrijf verdient beter, verdient degelijk, Nederlands management met visie en strategie. Een strategie die in mijn optiek juist de goede (online!)weg ingeslagen was, dus Joop wegsturen omdat dit niet zou gebeuren is echt klinkklare onzin!

    BeantwoordenVerwijderen
  154. Alle bovenstaande reacties gelezen te hebben kan ik idd niet anders concluderen dat Wegener nu echt één bedrijf is en dat alle medewerkers de neuzen dezelfde kant op hebben en willen knokken voor ons bedrijf.
    Joop Munterman kan iedereen recht in de ogen kijken, laten wij nu zorgen dat wij dat ook allemaal kunnen en gezamenlijk ons gaan verzetten tegen investeerders die het niet goed met ons bedrijf voor hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  155. We moeten wat doen!.
    We kunnen toch niet blijven toekijken hoe ONS bedrijf naar de ratsmodee gaat.
    Ondernemingsraad zeg ons wat we moeten doen want we kunnen, mogen en willen niet stilzitten en onze Joop en Sylvia naar huis laten sturen.
    Wij zij Wegener en zij zijn wegener.
    MECOM IS GEEN WEGENER!

    AKTIE!

    Idee:
    komende week op de VP van al onze regionale krante en HaH-kranten een vette kop:
    MECOM GO HOME!
    JOOP COME BACK

    BeantwoordenVerwijderen
  156. Morgen een interview met Truls in de Wegenerbladen. Slechte zaak om Mecom een podium te geven. gaan ze misbruik van maken!
    "Trust gaat beleid niet veranderen" zegt hij morgen in onze kranten.
    In dat geval had Joop zeker kunnen blijven en is de overval van Mecom helemaal overbodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  157. Truus goa noar huus!
    We hebben je hier niet nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  158. Noodkreet aan alle redacties:
    we geven meer dan 200 krantentitels uit in bijna heel Nederland en dan staat er morgen alleen een interview met "Truus" in de dagbladen? Waarom komt er geen actie(protest)pagina namens het Wegener-personeel, de bende van 3000, in al onze kranten?! Volgens de statistieken (en daar zijn die Engelsen gek op) bereiken we dan meer 5.400.000 mensen!
    Het is tijd voor harde actie!

    BeantwoordenVerwijderen
  159. Mecom wil Wegener uitzuigen en dus wordt Joop Munsterman een "sign or die" voorgelegd.
    Natuurlijk is Joop zo verstandig om hier niet voor te tekenen en dan maar te vertrekken.

    Respectvol ondernemerschsp svp en dat betekent kijken naar de gemeenschappelijke belangen van werknemer en werkgever...en menselijkheid in je bedrijf...en daar staat Joop Munsterman voor!

    Mensen die alleen maar snel geld willen cashen kunnen misschien beter banken gaan overvallen of zo.

    We're a great proud company and we won't let it die for you. You're not gonna get us!

    Ontkoppeling van Wegener en Mecom graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  160. Een interview van Truls in onze bladen? Zijn we gek geworden of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  161. Truls in onze krant, het moet niet gekker worden. Het wordt tijd voor een pagina met de namen van bende van 3000, waarin we aangeven deze overval niet accepteren en achter Joop, Wil en Sylvia staan. Tijd voor actie

    BeantwoordenVerwijderen
  162. Eelco van den Heuvel, chef editie Achterhoek de Gelderlander8 oktober 2010 om 21:21

    Ik heb niet de indruk dat dit een forum is waar een kritisch geluid op zijn plaats is, maar aangezien we in een democratie leven doe ik dat toch maar. Dit is tenslotte ook een stem van Wegener. Zo te zien zijn de reacties afkomstig van mensen die Joop Munsterman goed kennen. Welnu, ik ken hem niet persoonlijk gekend, maar hij heeft bij mij geen indruk achtergelaten van iemand die 'inkt door zijn aderen' heeft stromen, zoals ik ergens las. Ik ken hem alleen maar als de man die verantwoordelijk is voor het uitkleden van dagbladredacties - en tegelijkertijd het verzwaren van de werkdruk - en het stellen van onrealistische rendementseisen (maar dat hebben we gelukkig kunnen terugdraaien).Ik heb evenmin in al die jaren de indruk gekregen dat hij het goed voor had met 'zijn' kranten in het algemeen of de Gelderlander in het bijzonder. Ik associeer hem met een constant afknijpen en het daarmee onvermijdelijk gepaard gaande kortetermijn denken.
    Niet dat ik vertrouwen heb in een 'zachtere' aanpak door Truls Velgaard -en waarom zouden we gek zijn geworden als we hem interviewen? -, maar de heiligverklaring van Munsterman gaat me te ver. Die zou drastische maatregelen evenmin schuwen als Velgaard, als het erop aankomt.
    Ik las ergens dat hij 'aan de kant geschoven is', maar Wegener heeft er zelf op gehamerd dat hij is teruggetreden. Dat is een minder grootmoedige daad dan het lijkt, want op zijn niveau hoef je je niet meer druk te maken. Zijn hypotheek is betaald.
    Ik zal hier vast wel wat reacties op krijgen, maar ik zou zeggen: zet je naam erbij, dat doe ik ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  163. Joop, you'll never walk alone.

    Directie, OR, het wordt tijd voor een actie. Ik wil mijn baan blijven houden en inzetten voor een bedrijf waarin ik geloof. Niet voor Engelse aandeelhouders. Mijnheer Velgaard wordt ook maar gestuurd en doet er beter aan weer te vertrekken.

    Dinsdag met z'n allen in Apeldoorn?

    wg De bende van 3000

    BeantwoordenVerwijderen
  164. Beste Eelco,

    Natuurlijk zijn er maatregelen genomen, wellicht dienen er nog meer genomen te worden. Ik ben echter ervan overtuigd dat onze directie in belang van de organisatie op lange termijn handelt. Dat een organisatie als Wegener niet meer in omvang kan bestaan zoals 5 jaar geleden is evident. Dat dit ten koste van arbeidsplaatsen gaat ook. Er zijn voorbeelden van andere grote organisaties, Phillips, NS, TNT post etc. die ook dergelijke reorganisaties doorgemaakt hebben. Wat nu met ons gebeurt is ingegeven door investeerders die niets met jou hebben Eelco. Je gaat als zij vinden dat jouw redactie meer moet renderen. Waak hiervoor.....
    Overigens, dat velen het gevoel hebben alleen anoniem te reageren tekent het vertrouwen...

    BeantwoordenVerwijderen
  165. Hadden we na bijna twee decennia van om de zoveel jaar terugkerende reorganisaties eindelijk een beetje rust in de organisatie, krijgen we een Viking op ons dak. Op rooftocht gestuurd moet hij gelijk een piraat Wegener vele kopjes kleiner maken, om de geldhonger van een bende Angelsaksen te stillen. Laten wij eensgezind dat leger van 3000 man vormen en ze terug drijven, de zee in. Laten we er desnoods voor zorgen dat de aandelen kelderen en Joop in staat stellen terug te keren. Met hem aan het roer hadden we in ieder geval eindelijk weer de juiste koers te pakken.
    Johan Leurink.

    BeantwoordenVerwijderen
  166. Schandalig wat hier is gebeurd! Te bizar voor woorden ook, dit valt gewoon niet uit te leggen!
    Complimenten voor de actie van onze Wegener Top en respect voor Joop, Wil en Sylvia. Hopelijk blijft het collectief zoals dit nu is opgestaan ook in de toekomst zo sterk samen. Dit lijkt vooralsnog het enige positieve aspect wat Mecom teweeg heeft gebracht.

    Bende van 3000: let's go for it!

    BeantwoordenVerwijderen
  167. Beste meneer Munsterman,

    Het moet als een groot verlies voelen, om je “kindje” te moeten opgeven.
    Dit brengt een gevoel van intens verdriet en onbegrip met zich mee.
    Ik kan hier persoonlijk over meepraten want ik heb deze week te horen gekregen dat ik mijn moeder moet opgeven.
    Ze heeft kanker en is terminaal verklaart, we kunnen nu alleen nog maar afwachten.

    Afwachten totdat het voorbij is.

    Ik krijg nu het wrange gevoel dat wij met ons Wegener, wanneer er niets gebeurd, ook in een terminale fase komen.
    Vechten heeft voor mijn moeder geen zin meer, haar lot is verzegeld, en zij heeft zich er bij neergelegd.
    Maar voor ons Wegener moeten we elke kans aangrijpen om ons te verweren en niet gaan zitten afwachten totdat het voorbij is.
    Laten wij ons niet bij deze handelswijze van Mecom neerleggen en wachten totdat het te laat is.

    Anders als bij mijn moeder heeft het voor ons nog wel zin om te vechten, tenslotte gaat het hier om uw en ook ons “kindje” Wegener.
    Het gaat wel om onze toekomst, onze banen en uw visie.
    Laten we ons Wegener niet maar zo doodbloeden, maar laten we er met zijn allen voor vechten.
    Samen zijn we sterk en kunnen we veel meer dan we ons kunnen voorstellen.
    Maar we moeten wel samen één blok vormen en ten strijde trekken.

    Het is net als bij kanker, wanneer je er vroeg genoeg bij bent kun je er nog wat aan doen.
    Laten we niet over een paar maanden zeggen, hadden we er toen maar wat aan gedaan.

    Voor mijn moeder is het allemaal te laat, helaas zit er niets anders meer op dan te wachten, wachten totdat het voorbij is.
    Het zullen een paar moeilijke, emotionele en slopende weken, misschien wel maanden voor mij worden.
    Maar desondanks wil ik samen met ons allen ook de strijd aangaan om voor ons Wegener te vechten.

    De diagnose is gesteld, we moeten niet wachten, maar nu handelen.


    Met vriendelijke groet,

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  168. Beste Eelco,

    Nee Joop Munsterman is géén heilige.
    Maar als je meer dan 40 jaar bij Wegener hebt gewerkt dan heb je inkt in je aderen, ja dat mag gezegd worden.
    Ik ken hem ook niet persoonlijk, maar hij wist mij wel te inspireren!
    Bovendien heeft hij verstand van nederlandse kranten, dat kan van een Noor niet gezegd worden.
    Bovendien heeft hij een lijn getrokken omdat hij zichzelf wil blijven aankijken in de spiegel, dat is herkenbaar vanuit onze kernwaarden.
    Naar het personeel toe wist je waar je aan toe was, ook al was de boodschap niet altijd fijn om te horen.
    En dat we hier anoniem reageren is omdat we mecom niet vertrouwen. En dat ze niet te vertrouwen zijn hebben al een aantal mensen mogen ervaren in het afgelopen jaar!

    Joop is geen heilige, maar een gewoon een geweldige CEO voor een geweldig bedrijf!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  169. Begrijp de onrust, maar kom op mensen waarom nu gaan huilen terwijl we het hebben laten gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  170. De opmerking dat de nieuwe / beoogd CEO Velgaard geen podium verdient in onze dagbladen is wel erg kortzichtig.
    Persoonlijk zie ik liever dat hij door onze kritische journalisten wordt geïnterviewd dan door één of andere redacteur van Telegraaf of NRC.

    BeantwoordenVerwijderen
  171. De dagbladen-journalistiek en de huis-aan-huis bladen staan als een huis, maar daar was altijd een abonnee- en een advertentiemodel voor nodig. In Nederland gaat dat prima, nog steeds. Ik zie niet wat Mecom daar nu in wil veranderen. Online 50-50 in Nederland daar is Nederland veel te klein voor, sorry Mecom en Noorwegen maar bij jullie is het allemaal heel anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  172. Wat is nog de toegevoegde waarde van huis-aan-huis kranten wanneer dit online veel beter, sneller en goedkoper kan? Printredacteuren moeten internet eens echt gaan begrijpen en omarmen, en niet alleen gebruiken als informatiebron voor hun papierenstukjes. Er kan zoveel meer via internet. Denk aan interactie, video, geluid, ongelimiteerde teksten. Alles is mogelijk. Maar alleen, ik herhaal alleen, als je het echt wilt begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  173. Jaren geleden, toen Wegener werd overgenomen door mecom had ik al een rot gevoel om te werken voor een inversteringsmaatschappij maar gelukkig we hadden Joop nog,een man met visie,passie en doorzettingsvermogen een krantenman in hart en nieren en om trots op te zijn.Nu is ook dat ons afgenomen.
    Joop kom aub terug bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  174. Ik werk met veel plezier al jaren voor een prachtig bedrijf met gemotiveerde mensen en een "dijk" van een directie. Delta heeft nu een dubbele betekenis. Het water staat ons nu aan de lippen. Wie keert het tij!!!! Wie kunnen we vertrouwen voor de toekomst van dit mooie Wegener. Ik ken er maar een en dat is Joop.

    BeantwoordenVerwijderen
  175. Ook ik erger me aan de hier kennelijk noodzakelijke heiligverklaring van Joop. Petje af voor de manier waarop iemand zich heeft opgewerkt van schoonmaker tot grote baas, maar maak hem nou niet geweldiger dan hij was/is. Alsjeblieft zeg, er was ook een keerzijde van 'ons boefje'. Hij heeft de hah-bladen meedogenloos versterkt, ten koste van de dagbladen. Hij verdeelde en heerste. Hij verzamelde de laatste jaren vooral ja-knikkers en vriendjes/familie om zich heen - investeerde in een Groot-Enschedese droom met absurde overplaatsingen - en wilde ons serieus doen geloven dat Twente de meest centrale regio was van Nederland.
    Mag allemaal als je CEO bent, maar of het optuigen van een eigen baronietje in het oosten nu van groot ondernemerschap voor de hele groep...? Wat zou deze baron zien als hij echt in die spiegel kijkt?
    In plaats van onze hah- en dagbladen te binden werden de zaken vaak bewust op scherp gezet en daarom zitten we nu nog steeds met een intern verscheurd en slecht geintegreerd mediabedrijf. Ik hoor nog het halfzachte applaus tijdens de peptalk op Papendal. 'Jongens, laat je eens horen', zei de grote baas heel expliciet tegen 'zijn' hah-mensen. Die van de dagbladen keken zuchtend de andere kant op.
    Heus, respect voor de (Munster)man die het maximale uit zijn persoonlijke carriere heeft gehaald. Ook hij - net als Jan Houwert - vertrekt straks ongetwijfeld met tranen en een bloedend hart, maar die wond wordt gelukkig gestelpt met een ruime afkoopsom uit Londen - bovenop die recente en absurde salarisverhoging voor zichzelf terwijl elders in het bedrijf de hand op de knip werd gehouden.
    Ik gun onze ex-baas het beste, een fijn pensioen en nog heel veel kampioenschappen van FC Twente. Maar hier een digitaal standbeeld oprichten voor een CEO - zoals sommigen hier doen - gaat toch wat ver.
    En laten we ook even teruggaan in de tijd: zomer 2010. Over het nu zo geprezen management van Wegener gesproken: Wegener krijgt van de MNA een boete van 19 miljoen euro, de vijf leidinggevenden van Wegener (o.a. Joop Munsterman) moeten samen 1,3 miljoen euro ophoesten. Het is de eerste keer dat de NMa leidinggevenden beboet voor overtreding van de concurrentieregels bij de overname van BN/De Stem in 2000. Vier van de vijf waren speciaal benoemd om toezicht te houden op het naleven van het voorschrift.
    19 miljoen euro!. Zo briljant was dat nou ook weer niet. Daar waren ze bij Mecom vast niet blij mee. Kortom, er zal wel meer spelen. Het zwijgen van Joop heeft vast ook een (hoge) prijs.
    We klooien dus maar weer wat aan met zijn allen, op de korte termijn, zonder echte visie want zelfs Troels weet het niet. Dat geldt voor Mecom en ook voor ons op de werkvloer, inclusief directies en hoofdredacteuren.
    Maar laten we positief eindigen: ik wens ons sterkte in de strijd tegen Mecom dat alleen maar op snelle centen uit is, en hoop dat iedereen er straks zal staan als we echt worden geteld. Knap dat onze directeuren en hoofdredacteuren een tolk hebben geeist. Die slag is binnen.

    Ja, ook deze reactie is anoniem, helemaal geen zin in gezeik. Maar moest het wel even kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  176. Ik ken Wegener als een bedrijf waar veel slimme mensen werken, maar wat op deze site gebeurt getuigd niet van veel intelligentie.
    De heiligverklaring van Joop, de wens/eis om hem terug te laten keren (alsof dat kan) en last but not least deze site zelf. Wie heeft er bedacht dat het slim is om de vuile was buiten te hangen? Smullen voor de concurrentie, maar het wie heeft er binnen Wegener baat bij dat het bedrijf zo door het slijk gehaald wordt?

    Laten we alsjeblieft deze site sluiten en de discussie intern verder zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  177. Van samen een vuist maken is helaas weer niets te bespeuren,
    Jammer dat er altijd weer van die meelopers zijn, en alleen aan hun eigen denken!
    En niet aan de IC't en DTP mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  178. Tsja Joop Munsterman is natuurlijk geen heilige, maar mensen vergis je niet: hij staat wel degelijk voor zijn mensen! Dat hij gedwongen is te vertrekken heeft te maken met Mecom....dat zijn echte duivels.

    Geloof me het begint met de ICT en dan gaan we door met de DTP-ers. Kan allemaal veel goedkoper vanuit India. En ik vrees echt dat er nog veel meer bezuinigd gaat worden op redactie-percentages en regionaal nieuws.

    Onze concurrenten lezen mee? Best hoor: laat ze maar weten dat er bij Wegener een hoop mensen rond lopen die betrokken zijn bij hun bedrijf...en dat we knokkers zijn.

    Misschien moeten we de boel eens even flink opstoken: we zijn een media-bedrijf, waarom gebruiken we onze media eens niet even om flink naar buiten te treden met onze angst voor deze dreigende catastrofe?

    BeantwoordenVerwijderen
  179. Arno de Kinkelder9 oktober 2010 om 16:33

    Ik heb helemaal de behoefte niet om Joop Munsterman heilig te verklaren. Net zoals iedereen heeft ook Joop Munsterman zijn fouten gemaakt. Het is echter wel belangrijk dat het overgrote deel van de werknemers een rotsvast vertrouwen in Joop Munsterman hebben. Het vertrouwen dat hij doet wat het beste voor Wegener is. Ook ik hoor bij die groep.

    Het gaat er op deze site ook niet om of je pro- of anti-Munsterman bent, het gaat op de site om de toekomst van Wegener.

    Laten wij ons bedrijf in gevaar brengen door een riskant project (outsourcen IT naar India) dat als enige doel heeft de zakken van de aandeelhouders te vullen? Als het aan mij ligt niet.

    Welke afdeling is hierna aan de beurt om de aandeelhouders nog iets rijker te maken?

    Ik wil hierbij dan ook laten weten dat ik achter de bende van 40 sta.

    BeantwoordenVerwijderen
  180. Ik vond het een treurige week. We kunnen Joop niet missen binnen Wegener. Ik kreeg altijd weer een kick na onze nieuwjaarsreceptie als ik hem had horen spreken. Ik werk bijna 25 jaar bij Wegener en ga iedere dag nog met plezier naar m´n werk. Ik hoop dit nog vele jaren te kunnen doen. Kom op mensen, laten we de schouders er onder zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  181. GEEN WOORDEN MAAR DADEN!!!!!
    WE ZULLEN HET ZIEN ALS ER ACTIE KOMT WIE ER DAN STAAN!!!!
    IK GA ER IN IEDER GEVAL VOOR. JIJ OOK?

    BeantwoordenVerwijderen
  182. Joehoeh Joop, kom terug! NU! Ik houd mijn hart en de rest vast voor de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  183. IK mis nog 100 reacties van mijn ict collega's!????

    BeantwoordenVerwijderen
  184. David go home. Don't ruin our Wegener. For you our company is only money. For us it is our past, present and future.
    So take your money and run.
    Wegener is een Nederlands bedrijf en heeft een Nederlandse leider nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  185. Niemand is onmisbaar binnen Wegener, maar je moet ook niemand zomaar laten verdwijnen. De waarheid zal op enig moment boven water komen. Ik hoop snel, want met deze hoeveelheid wantrouwen komen we niet veel verder op onze weg.
    Op dit moment lijken de twee kampen lijnrecht tegenover elkaar te staan, waarbij de emotie van de Joop Munsterman-sympathisanten de boventoon voert. Ik zou het jammer vinden als Richard van Hooijdonk zich voor het karretje heeft laten spannen door uitspraken te doen die niet opportuun waren. Vooralsnog denk ik dat hij de uitspraken deed in eigenbelang.
    Daartegenover is het navrant dat David Montgomery gisteren de volgende uitspraak in zijn ingezonden brief bij de Volkskrant deed: "Kranten hebben er belang bij de concurrentie zo dom mogelijk af te schilderen" (sic). Dit is geen zin die uit zijn verband is gerukt, maar staat in een context die getuigt van nog meer dédain voor onze media. Kennelijk achtervolgt de Engelse tabloid-filosofie van de vorige eeuw David nog steeds.
    Tot slot wil ik ook langs deze weg kwijt dat ik de beslissing van Sylvia Böcker erg moedig vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  186. We worden leeg geplukt!!
    Kijk wat er bij PCM is gebeurd!!
    Geef ons Joop terug!!

    BeantwoordenVerwijderen
  187. Politiek en volk van Nederland.....
    Als het inderdaad zo is dat Mecom Wegener gaat ontmantelen voor geldelijk gewin stel ik u de volgende vraag: Wie gaat de uitkeringen en de vervolgschade betalen? U en ik? De algemene middelen dus, Geert Wilders: stop deze roof of belast de kosten door aan de Angelsksan!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  188. Maar de belangrijke vraag blijf.

    Joop waarom ben je weg gegaan?

    Of mag je dat niet vertellen, heeft dat consequenties voor het bedrag wat je mee krijgt.

    Alaa we zullen wel lezen in jou memoires

    BeantwoordenVerwijderen
  189. Helaas zijn er mensen die geld boven mensen en werk stellen, ik ben bang dat 'zij' zo zijn.
    Meneer Munsterman is mijns inziens een geweldige man met hart voor zijn personeel. We hopen allen van harte dat hij weer terugkomt en Mecom.......tja, naar verweggiestan vertrekken
    ;-)
    @ diegene die dit anoniem schrijft: Of mag je dat niet vertellen, heeft dat consequenties voor het bedrag wat je mee krijgt.
    DENK EVEN NA VOOR JE WAT SCHRIJFT ZEG!!!!!!!!!!! DOM COMMENTAAR, JAMMER!

    BeantwoordenVerwijderen
  190. Joop heel erg bedankt! Ik heb met veel plezier voor je gewerkt.

    Truls succes met de nieuwe uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen
  191. Ondanks wij als extern bedrijf hier in het pand van Wegener zitten, staan wij achter Wegener, achter Joop, Wil en Silvia en de medewerkers die hierdoor getroffen worden/zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  192. Waarom koopt Joop met een aantal zakenpartner de tent niet op. Worden we niet slechter van! Ben je ook niet afhankelijk van die graaiers die alleen maar aandacht hebben voor de hoogte van hun aandeel en wat hen hun zelf oplevert!

    BeantwoordenVerwijderen
  193. Samen met een bevlogen leider is men de ziel uit het bedrijf aan het halen. Blijkbaar maakt inzet en hard werken niets uit voor Mecom en moet er zonder pardon verdient worden. Joop heeft de tijd niet gekregen om de omslag na de crisis mee te maken waar hij ons kundig doorheen heeft geloodst. De schade beperken heeft pijn gedaan maar ik hou mijn hart vast voor wat er gaat gebeuren als de Noormannen ons komen vertellen wat we allemaal te doen en te laten hebben volgens Mecom. Is er dan geen autoriteit die deze ontwikkeling kan stoppen of ombuigen naar een model waarin het voortbestaan van ons prachtige bedrijf Koninklijke Wegener gegarandeert kan worden? Laten we hopen dat de investeerders vanuit Engeland hun ongelijk zullen inzien. Er is in ieder geval 1 persoon die niet zonder meer alles slikt wat London dicteert. Joop bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  194. WIJ EISEN MUNSTERMAN TERUG OP DE JUISTE PLEK!

    BeantwoordenVerwijderen
  195. Het vertrek van Joop schijnt te gaan over een ruzie die is ontstaan over de koers van ons bedrijf richting online activiteiten. En niet alleen de koers, maar vooral ook het tempo en de voortvarendheid waarmee we opereren. Die mening deel ik volledig, maar dat is geen reden om de CEO eruit te flikkeren. Hij leidt Wegener op een goede manier en met behoorlijke resultaten. Zet er gewoon een online man naast voor betere internetresultaten, want je kunt sowieso niet zomaar je print omzetten naar online en daar geld mee verdienen. Ik denk trouwens niet dat we hier te maken hebben met een PCM-achtige situatie, zoals gesuggereerd wordt, want anders hadden ze ons bedrijf al veel eerder opgesplitst en doorverkocht. Dat had overigens ook beter gekund met de vorige CEO, want die was tenslotte grootaandeelhouder en dus belanghebbende...
    Conclusie; Joop moet terugkomen en lekker met Truls aan de slag om er samen een daverend succes van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  196. Kan de Raad van Commissarissen niet door een paar mensen uit India worden vervangen? Dit bespaart niet alleen veel geld maar kan alleen maar slimmere besluiten opleveren dan deze. Deze move zal ook erg veel cashflow opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  197. De ontwikkelingen die momenteel gaande zijn in de top van Wegener zijn zeer schadelijk voor het bedrijf. Wegener is momenteel een stuurloos schip door de afwezigheid van Joop Munsterman en Wil Cornelisse. Hetis zoals het gewoonlijk gaat een strijd om de macht en knikkers. Door de top van Wegener min of meer naar hetzij geforceerd naar huis te sturen getuigt van slecht bestuur. Door zoveel ervaring en kennis weg te laten gaan is een blunder van de eerste orde. Mijn hoop is gevestigd op Joop dat hij met behulp van zijn financiele vrienden Wegener per 1 januari opkoopt voor ongeveer 600 miljoen euro. Mecom is dan uit de schulden en de aandeelhouders kunnen cashen en bij Wegener wordt het weer rustig door zelfstandig door te gaan.
    Leo Winkelman

    BeantwoordenVerwijderen